Kasvun tuki: Lyhytinterventioilla parempaa mielenterveyttä nuorille

– Nuoret eivät ole pieniä aikuisia eivätkä isoja lapsiakaan, vaan he ovat ihan oma joukkonsa. Se on tärkeä tiedostaa ja hyväksyä, kun lähdetään tekemään toimivia palveluita ja järjestelmiä, toteaa IMAGINE-konsortion johtaja Jari Lahti tuoreessa Kasvun tuki -lehden numerossa. Lahden mukaan palvelut on tärkeä suunnitella nuorten lähtökohdista ja kuulla heitä siitä, minkälaisia palveluiden olisi oltava, jotta niihin olisi helppo osallistua ja kiinnittyä.

Hankkeen varajohtaja Outi Linnaranta lisää, että vaikka nuoret viettävät paljon aikaa digitaalisissa palveluissa, mielenterveyspalveluissa he kaipaavat aitoa kohtaamista.

– Kun nuorella on paha olla, hän haluaa, että aikuinen on läsnä ja kuuntelee.

IMAGINE-hankkeesta ja sen tavoitteista juttu uusimmassa Kasvun tuki -aikakauslehdessä. Haastateltavina Jari Lahden ja Outi Linnarannan lisäksi Mielenterveysinterventioiden suunnitelmallinen käyttöönotto ja juurruttaminen -työpaketin vetäjä Petra Kouvonen.

Kasvun tuki on vertaisarvioitu, avoin kotimainen tiedejulkaisu, joka kokoaa tieteiden välistä keskustelua lapsitiedon ja -politiikan kentällä eri toimijoiden välillä. 

Lue koko juttu linkistä alta!